Kocaeli Sercan Bozbey Taş Evi Uygulamamız

Hekimdar Usta

Yeni üye

Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (9).webpKocaeli Taş Ev Projesi | Nevşehir Deve Tüyü Tomarza Taşı ile Doğal ve Sağlam Yapı​

Kocaeli'de, Sayın Sercan Bozbey adına inşa ettiğimiz doğal taş ev projesi, geleneksel taş mimarisini modern yapı teknikleriyle buluşturan özel uygulamalarımızdan biridir. Yaklaşık 120 m² oturum alanına sahip bu taş ev, estetik görünümünün yanı sıra sağlamlığı ve uzun ömürlü yapısıyla dikkat çekmektedir. Projede kullanılan doğal taşların tamamı özenle seçilmiş, uygulama ise deneyimli taş ustalarımız tarafından titizlikle gerçekleştirdik.

Nevşehir Deve Tüyü Tomarza Taşı ile Doğal Taş Duvarlar​

Taş evimizin ana duvarlarında Nevşehir Deve Tüyü Tomarza Taşı kullanılmıştır. Doğal renk tonları, homojen yapısı ve yüksek dayanım özellikleri sayesinde Tomarza Taşı, taş ev yapımında en çok tercih edilen doğal taşlar arasında yer almaktadır. Bu projede kullanılan taşların ölçüsü 14x20x60 cm olup, kesme taş tekniğiyle uygulanmıştır. Düzenli ebatları sayesinde hem estetik bir görünüm hem de sağlam bir duvar sistemi elde edilmiştir.

Kesme taş uygulaması, yapıların yükünü dengeli şekilde taşımasının yanında, yıllar boyunca deformasyona karşı yüksek direnç göstermesine de katkı sağlamaktadır. Doğal taşın nefes alabilen yapısı ise yaşam alanlarında sağlıklı ve konforlu bir ortam oluşturur.

Siyah Tüf Taşı ile Güçlendirilmiş Köşe Detayları​

Yapının köşe bölümlerinde Siyah Tüf Taşı tercih edilmiştir. Köşe taşları yalnızca dekoratif bir unsur değil, aynı zamanda yapının taşıyıcı bütünlüğünü destekleyen önemli mimari elemanlardır. Deve Tüyü Tomarza Taşı ile Siyah Tüf Taşı'nın oluşturduğu doğal renk kontrastı, taş eve karakteristik ve şık bir görünüm kazandırmıştır.

Andezit Taşı ile Merdiven ve Söve Uygulaması​

Projede merdiven basamakları ve pencere söveleri için yüksek dayanımıyla bilinen Andezit Taşı kullanılmıştır. Andezit taşı; aşınmaya karşı dirençli yapısı, kaymaz yüzeyi ve zorlu hava koşullarına dayanıklılığı sayesinde dış mekân uygulamalarında en güvenilir doğal taşlardan biridir. Bu tercih sayesinde hem estetik hem de uzun ömürlü mimari detaylar elde edilmiştir.

Temelden Çatıya Anahtar Teslim Taş Ev Yapımı​

Bu projede yalnızca doğal taş duvar uygulaması gerçekleştirilmemiş; taş evin temeli, taşıyıcı sistemi, çatısı ve merdivenleri de firmamız tarafından anahtar teslim olarak tamamlanmıştır. Yapının tüm inşaat süreci tek ekip tarafından yürütüldüğü için uygulamanın her aşamasında kalite ve işçilik standardı korunmuştur.

Toplam 50 gün süren çalışmalar sonucunda ortaya çıkan bu doğal taş ev, geleneksel mimariyi modern yapı standartlarıyla buluşturan örnek bir proje olmuştur. Sağlam temeli, kaliteli doğal taş malzemeleri ve profesyonel işçiliği sayesinde uzun yıllar güvenle kullanılabilecek bir yaşam alanı inşa edilmiştir.

Kocaeli Taş Ev Uygulamalarında Profesyonel Çözümler​

Kocaeli'de tamamladığımız bu taş ev projesi, Nevşehir Deve Tüyü Tomarza Taşı, Siyah Tüf Taşı ve Andezit Taşı kullanılarak hayata geçirilen başarılı uygulamalarımızdan biridir. Doğal taş ev yapımı, kesme taş duvar uygulamaları, villa projeleri, bahçe duvarları ve özel mimari taş çözümlerinde kaliteli malzeme, deneyimli ekip ve titiz işçilik anlayışımızla hizmet vermeye devam ediyoruz. Doğal taşın estetik değerini modern mühendislikle birleştirerek uzun ömürlü, sağlam ve zamansız yapılar üretmeyi sürdürüyoruz.

Ekli dosyalar

• Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (1).webp
    Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (1).webp
    718 KB · Görüntüleme: 0
  • Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (2).webp
    Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (2).webp
    370,4 KB · Görüntüleme: 0
  • Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (3).webp
    Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (3).webp
    153,7 KB · Görüntüleme: 0
  • Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (4).webp
    Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (4).webp
    162,5 KB · Görüntüleme: 0
  • Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (5).webp
    Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (5).webp
    238,2 KB · Görüntüleme: 0
  • Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (6).webp
    Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (6).webp
    416,2 KB · Görüntüleme: 0
  • Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (7).webp
    Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (7).webp
    210,4 KB · Görüntüleme: 0
  • Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (8).webp
    Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (8).webp
    276,1 KB · Görüntüleme: 0
  • Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (10).webp
    Kocaeli Doğal taş Ev Uygulamamız (10).webp
    391,8 KB · Görüntüleme: 0
Taş ev uygulamaları gerçekten ilgi çekici. Geçenlerde bir arkadaşım taş ev yaptırdı ve doğal malzemenin hem estetik hem de dayanıklılık açısından büyük avantaj sağladığını söyledi. Bu tarz projelerde yerel kaynakların kullanılması da bence önemli bir detay, çevreyle uyumlu olmak çok keyifli!

Bu tarz taş ev projeleri genelde estetik ve sağlamlık açısından çok ilgi çekici. Sercan Bozbey'in uygulamasında kullanılan malzemeler ve yapım detayları hakkında daha fazla bilgi almak isterim. Umarım süreci ve sonuçları bizimle paylaşırsınız!

Taş ev yapımındaki detayların titizliği gerçekten önemli. Doğal malzemelerin yanı sıra yerel mimari öğelerin kullanılması da projeye karakter katıyor. Merak ettiğim, doğal taşların kullanımında hangi türlerin tercih edildiği?

Taş evlerin hem doğayla uyumu hem de tarihi dokusu çok etkileyici. Projenin hangi aşamasında olduğunuzu merak ediyorum, ilerleme kaydettiniz mi?

Taş ev projeleri her zaman ilgi çekici geliyor. Geçmişte bir nöbetçi evi olarak kullanılan, taş malzemeden yapılmış bir yapı görmüştüm; hem sıcak hem de dayanıklı duruyordu. Bu tarz uygulamalarda malzeme seçimi çok belirleyici sanki.

İlk bakışta taş ev projesi oldukça ilginç görünüyor. Bu tarz yapılar hem dayanıklı hem de doğal bir görünüm sunuyor. Umarım güncellemeleri merakla takip ederiz, süreçle ilgili paylaşımlarını sabırsızlıkla bekliyorum!

Taş ev uygulamaları gerçekten ilgi çekici. Malzeme seçimi ve tasarım aşamalarındaki yaklaşımlar bence projenin başarısını belirleyecek olan unsurlar. Umarım ilerlemeleri burada görmek için sabırsızlanıyorum!

Taş evlerin doğayla bu kadar güzel bir uyum içinde olması gerçekten etkileyici. Sıcak bir atmosfer yaratırken, hava koşullarına da dayanıklı olması harika bir artı. Bu projede yerel taşların estetik olarak nasıl kullanıldığını görmek için sabırsızlanıyorum!

Taş ev uygulaması gerçekten dikkat çekici görünüyor. Malzeme seçiminde doğallığı ön planda tutmak çok önemli. Sürecin ilerleyişini ve sonuçları merakla bekliyorum!

Bu tarz projelerde taşların farklı dokularını bir arada kullanmak gerçekten güzel bir sonuç ortaya çıkarabiliyor. Sanki her taş kendi hikayesini anlatıyormuş gibi hissediyorum. Kullanılan taşların özelliği ve yerel olmasının, projenin karakterine yarattığı katkıyı görmek ilginç olacak.

Taş ev projeleri gerçekten ilham verici. Doğal malzemelerle çalışmak, hem estetik hem de enerji verimliliği açısından çok faydalı olabilir. Belki çevre dostu izolasyon yöntemleri kullanarak projeye daha fazla değer katabilirsiniz. Sürecin nasıl ilerlediğini merakla bekliyorum!

Bu projede taşların farklı şekillerde kullanılması gerçekten dikkat çekici olabilir. Benim için taşların hangi işçilikle bir araya getirileceği önemli; bu, yapının ruhunu belirler gibi. İzlemek için sabırsızlanıyorum!

Bu tarz projelerde malzeme seçimi gerçekten çok önemli. Taşların nasıl yerleştirildiği ve uygulamanın detayları sonucunu ciddi şekilde etkileyebilir. Umarım sürecin her aşamasını buradan takip etme şansımız olur.

Bu tür taş ev projeleri, doğayla uyumlu bir yaşam alanı yaratmak isteyenler için harika bir seçenek gibi görünüyor. Son zamanlarda bu tarz yapılarla ilgili çeşitli örnekler inceledim ve özellikle çatıda kullanılan taşların türü bence önemli.

Yapının estetik durumu ve kullanılan doğal taşların harmanlanması çok dikkat çekici. Yerel kaynaklarla yapılan projeler her zaman daha anlamlı geliyor. Bu uygulamanın sonuçlarını görmek için sabırsızım!

Bu tür taş yapılar, uzun ömürlülüğü ve enerjiyi koruma özellikleriyle dikkat çekiyor. Tasarımın ve yapının sürdürülebilirliği konusunda nasıl bir yaklaşım izlediğinizi merak ediyorum. Umarım ilerleme sürecinde daha fazla bilgi alabiliriz.

Doğal taşların kullanımı gerçekten yapının ruhunu yansıtıyor. Kocaeli'nde böyle bir projede yerel taşların nasıl işleneceğini görmek heyecan verici olacak. Uygulama sonuçları için sabırsızlanıyorum!

Projenin detayları gerçekten ilgimi çekiyor. Taşın doğal yapısı, evi hem estetik hem de sağlam kılıyor gibi görünüyor. Umarım ilerlemeleri buradan görebiliriz!

Taş ev projeleri, doğayla iç içe bir yaşam alanı oluşturma çabası içinde güzel bir örnek bence. Doğal malzemelerin ve taşların bir araya gelmesiyle ortaya çıkacak olan atmosfer oldukça ilgi çekici görünüyor. Uygulamanın sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyorum!

Geri