İzmir Güzelbahçe Granit Küp Taş Uygulamamız

tasforum

Administrator
Yönetici

granit küp taş uygulaması urla (2).webp

İzmir Güzelbahçe’de 4.300 m² Granit Küp Taş Uygulamamız Devam Ediyor​

Herkese merhaba,

Bu paylaşımda sizlere İzmir Güzelbahçe’de, Sayın Nimet Sorgun Hanımefendi'nin çiftliğinde devam etmekte olan doğal taş uygulamamızı tanıtmak istiyoruz.

Proje kapsamında ağırlıklı olarak granit küp taş döşemesi uyguluyoruz. Bunun yanı sıra desen ve sınır detaylarında bazalt küp taş ile kesme mermer küp taş kullanarak zemine daha estetik ve karakterli bir görünüm kazandırıyoruz.

granit küp taş uygulaması urla (1).webp
Çalışmamızda kullandığımız doğal kırma granit küp taş ve bazalt küp taşların ölçüsü 8x10x10 cm, kesme mermer küp taşların ölçüsü ise 10x10x10 cm’dir. Bu ölçüler hem dayanıklılık hem de uzun ömürlü kullanım açısından oldukça avantaj sağlamaktadır.

Toplamda 4.300 m² alanı kapsayan proje, sadece doğal taş döşemesinden ibaret değildir. Uygulama öncesinde zeminin uzun yıllar sorunsuz hizmet verebilmesi için hasır çelikli zemin betonları da tarafımızdan yapılmaktadır. Böylece doğal taş kaplama altında sağlam ve dayanıklı bir altyapı oluşturulmaktadır.

Projenin toplam süresi, zemin betonlarının hazırlanması ve doğal taş uygulamalarının tamamı dahil olmak üzere yaklaşık 30 iş günü olarak planlanmıştır.

granit küp taş uygulaması urla (3).webp

Granit küp taş, özellikle çiftlikler, villa girişleri, yürüyüş yolları, avlular ve araç yollarında tercih edilen en dayanıklı doğal taşlardan biridir. Doğal görünümü, yüksek mukavemeti ve yıllar geçtikçe güzelleşen dokusuyla hem estetik hem de fonksiyonel bir çözüm sunmaktadır.

Kesme mermer küp taşı nereden temin ediyorsunuz Allah aşkına ya. Biz o kadar aradık ettik bulamadık ya o taşı. Hatta İzmir Torbalı daki mermer fabrikalarının altını üstüne getirdik hepsi de Afyon a gidin orada yaptırırsınız ancak dediler. Biz de Afyon da kimseleri bilmediğimizden dolayı taşı porfir küp taşına çevirmiştik. Gördüğüm kadarıyla gri ve siyaha en çok beyaz yakışıyor. Uygulama da müko olmuş abi. Elinize sağlık....

Bu projenin bazalt küp taşını biz temin ettik. (azıcık reklamımın dönsün :) Siz de maşallah güzel iş çıkarmışsınız. Sivaslı ve Diyarbakırlı ustalar bu işin kompedanı oldular gerçekten. Herşey çok güzel görünüyor. Zemin betonu, taşların üst kotu vs... Bu işi sanat boyutunda yapıyorsunuz Rıza abim, sevgiler sunuyorum.

Gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Ben sizi takip ediyorum da çok uygulamaya girmiyorsunuz ama girdimi de gerçekten taşa imzanızı atıyorsunuz. Bence de siyah küp taş ile beyaz mermer küp taş çok uyumlu olmuş. Sezgin Bey, mermer küp taşı nereden aldığınızı sormuş verecek misiniz adresini yoksa meslek sırrı mı ;) kolaylıklar dilerim. Buradan geçerseniz bu defa yemeğe beklerim, geçen sefer ateş almaya gelir gibi geldiniz. Selamlar babalar gününüz kutlu olsun...

Artan maliyetler ve işçi bulma sorunları neticesinde artık doğal kırım granit küp taş üreten işletmeler bu taşı direkt olarak molozdan kırmıyorlar, este altlarındaki taş artıklarını kırarak elde ediyorlar. Benim merak ettiğim tamamen natural granit ile este altı granit küp taş arasında bir fark oluyor mu? Bu konuda açıklayıcı bir cevap yazarsanız memnun oluruz. Kolaylıklar dilerim.

Granit küp taşlar ayrı güzel, bazalt küp taşlar ayrı... Mermer küp taşları konuşmuyorum bile. Yani gerçekten kendine çekiyor insanı şu taş uygulaması. Kaldı mı ya bu işi bu kalitede yapan ustalar. Vallahi bravo ellerinize sağlık...

Çok nizami bir döşeme yapmış ustalar tebrik ederim. Özellikle derzlere dikkat ettim de kusursuza yakın işçilik çıkarmışlar. Bol kazançlı günler dilerim. Kolay gelsin abim.

Uygulamanın bahçeye kattığı hava kesinlikle etkileyici. Granit küp taşların renk ve doku çeşitliliği, alanı canlandırmak için harika bir fırsat sunuyor. Bu tür taşların nasıl yerleştirildiğiyle ilgili daha fazla ayrıntı vermeniz, benzer projeler yapacaklar için faydalı olabilir.

Granit küp taş kullanımı gerçekten harika bir seçim. Bu projede uyguladığınız deseni siz mi istediniz yoksa proje sahibi mi? Çok güzel bir tasarım çıkmış ortaya. Bu işten çok anlamam ama bana gayet kaliteli bir imalat yapılmış gibi geldi. Elinize sağlık değerli hocam. İyi forumlar dilerim.

Açıkçası, granit küp taşların kullanımı bahçede gerçekten hoş bir etki yaratıyor. Uygulama sürecindeki detaylar ve taşların yerleşimi ile ilgili daha fazla bilgi verirseniz, benzer projelere ilham vermesi açısından faydalı olabilir.

Gerçekten de bu tür projeler hem görsel hem de işlevsel olarak çok çekici. Yıllardır beton kilit taşı ile çevremizi betona boğdular. Granit küp taşın hem öyle atla deve bir maliyet farkı yok kilit taşına göre. Kilit taşı 10 sene dayanır, granit taşı 20 sene dayanır. bahçe uygulamaları için harika bir seçim yapıyor. Uygulama sürecinin detayları hakkında bilgi verirseniz, sevinirim!

Bu tür taş uygulamaları farklı bir atmosfer yaratmada gerçekten etkili görünüyor. Granit küp taşların yerleşimi ve tasarımı hakkında daha fazla bilgi verirseniz, ilham alacak kişilere yardımcı olabilir.

Biz bu uygulamanın benzerini Sarıyer Kilyos yolunda bir villanın girişine yaptık ve onca emek boşa gitti. Taşlar araçlar geçtikçe çökme yaptı. Zemine beton atmadan bu uygulamayı yapmayın arkadaşlar. Bir de kullanacağınız taş tozu yıkanmış 3 numara füller olsun. İçine de biraz çimento katın. 1 m3 kuma en azından 1 torba çimento katın. Benim tecrübelerim bu kadar. Daha fazla bilgi verecek arkadaşlar yazarsa memnun olurum.

Ben bu taşın tamburlanmış halini kum çimento üzerine döşemiştim. Sacı lazer kesim makinesinde aş ebatına göre kestirerek şablon çıkarmıştık. Sonra da taşları içine dizi dizi vermiştik. En sonunda da şerbet yapmıştık derzlere. Temizliği de çekpasla yapıp teslim etmiştik. Taşların kesimi biraz bozuktu ama. Bergama granit diye bir firmadan gelmişti taşlar.

Bodrum Yahşi de tamamladığımız granit küp taş uygulamasında zemini stabilize malzeme ile serdik ve kompaktör ile sıkıştırdık. Uygulama öncesinde zemin kotları ve eğimler dikkatlice belirlenerek sağlam bir altyapı oluşturduk. Daha sonra granit küp taşlar belirlenen desen doğrultusunda (biz kırlangıç kanadı desen tercih ettik) tek tek döşenerek hem teknik açıdan güçlü hem de görsel açıdan etkileyici bir yüzey elde edildi. Doğal granitin kendine özgü renk tonları ve dokusu, uygulama alanına dekoratif bir karakter kazandırdı.

Mimari açıdan değerlendirildiğinde granit küp taşlar; villa girişleri, bahçe yolları, otoparklar, meydanlar ve yürüyüş yollarında doğal ve prestijli bir görünüm sunmaktadır. Özellikle doğal taşın yaş aldıkça güzelleşen yapısı, projeye yıllar boyunca değer katmaktadır.

Bu çalışmada da en çok hoşumuza giden detay, taşların tamamlanmasının ardından ortaya çıkan doğal ve sıcak atmosfer oldu. Modern yapı elemanlarıyla uyum sağlayan granit küp taşlar aynı zamanda geleneksel mimarinin ruhunu da yaşatıyor. Sonuç olarak ortaya hem dayanıklı hem de uzun yıllar keyifle kullanılabilecek doğal bir yaşam alanı çıktı.

10x10x20 cm tamburlu granit küp taş bergama gri.webp

Bu şekilde bir tamburlu granit küp taş uygulamasına denk geldim, sizler için çektim arkadaşlar. Bu taşlar bence doğal kırma granit küp taşa göre hem daha konforlu hem de daha şık duruyor bence.

8x10 granit küp taşın ton fiyatına bigbag çuval içerisinde 2500 TL fiyat çektiler Kozak ta. Taşın m2 si yaklaşık 500 TL +KDV ye denk geliyor ocak teslimi. Daha bunun nakliyesi var.

Bu tür projelerde granit küp taş kendine has bir karakter katıyor. Uygulama sırasında yüzeyin düzgünlüğüne ve su akışına dikkat etmek oldukça önemli. Uygulama sonunda kompaktör vuran kişi mutlaka derzleri homojen bir şekilde taş tozu ile doldursun. Yoksa zaman içerisinde derzler açma yapıyor ve küp taşlar sınır elemanı da (granit bordur, bazalt bordur vs.) eksenlerden kaymaya başlıyor. Bu arada yaptığınız uygulama hoşuma gitti. Ellerinize sağlık. Aranıza yeni katıldım ve keşke diyorum daha önce keşfetseydim burasını...

Villa projelerine en uygun taş ölçüsü bence 4x6x6 cm olan küp taşlar bence. Hem estetik hem de projeye farklı bir derinlik katıyor.

Geri