İshaklı Köyü Taş İstinat Duvarı Uygulaması

Bilge Kaan

Administrator

taş istinat duvarı.webpBeykoz İshaklı Köyü'nde Doğal Taş İstinat ve Bahçe Duvarı Uygulaması | 600 m² Taş Duvar Projesi​

İstanbul'un doğal dokusunu korumayı başarmış bölgelerinden biri olan Beykoz İshaklı Köyü'nde gerçekleştirdiğimiz doğal taş istinat ve bahçe duvarı uygulaması, hem estetik görünümü hem de sağlam yapısıyla örnek gösterilebilecek projelerimiz arasında yer aldı. Yaklaşık 9 dönümlük geniş arazi üzerinde bulunan 100 metrekarelik konutun çevresinde planlanan çalışmada, toplam 600 metrekare doğal taş istinat ve bahçe duvarı uygulaması tamamlandı.

Projenin en önemli amacı, eğimli araziyi güvenli hale getirirken doğal çevreyle uyumlu, uzun yıllar bakım gerektirmeyecek sağlam bir taş duvar sistemi oluşturmaktı. Bu doğrultuda tercih edilen doğal taşlar İstanbul Ömerli bölgesinden özenle temin edildi ve tüm uygulama Hikmet Usta'nın deneyimli ekibi tarafından titizlikle gerçekleştirildi.

Doğal Taş İstinat Duvarı Neden Tercih Edildi?​

Eğimli arazilerde meydana gelebilecek toprak kaymalarını önlemek için yapılan istinat duvarları, yalnızca mühendislik açısından değil, estetik açıdan da büyük önem taşır. Betonarme duvarlar işlevsel olsa da doğal taşın sunduğu sıcak görünüm ve çevreye uyumu bambaşka bir değer kazandırır.

Bu projede de hedefimiz, doğaya uyum sağlayan, yıllarca ilk günkü sağlamlığını koruyacak ve araziye değer katacak bir taş duvar sistemi oluşturmaktı. Doğal taş kullanımı sayesinde hem sağlamlık hem de görsel bütünlük elde edildi.

İstanbul Ömerli Doğal Taşlarının Tercih Edilme Sebebi​

Projede kullanılan doğal taşlar İstanbul'un Ömerli bölgesinden temin edildi. Bu taşlar yüksek dayanımları, doğal renk geçişleri ve dış hava koşullarına karşı gösterdikleri direnç sayesinde taş duvar uygulamalarında güvenle tercih edilmektedir.

Taşların doğal dokusu sayesinde hiçbir bölüm birbirinin aynısı görünmedi. Bu durum, duvarın tamamen doğal ve özgün bir karakter kazanmasını sağladı. Özellikle geniş arazilerde doğal taşın oluşturduğu bütünlük, beton yüzeylere göre çok daha etkileyici bir görüntü sunmaktadır.

600 Metrekarelik İstinat ve Bahçe Duvarı Uygulaması​

Yaklaşık 600 metrekarelik taş duvar uygulaması, arazinin farklı kotlarında planlandı. Öncelikle zeminin taşıma durumu değerlendirildi ve sağlam bir temel oluşturuldu. Daha sonra doğal taşlar tek tek seçilerek yerleştirildi.

Taşların birbirine uyumu kadar derz düzeni de büyük önem taşıyordu. Her taş kendi doğal formunu koruyacak şekilde yerleştirildi ve duvar boyunca dengeli bir görünüm oluşturuldu. Böylece hem mühendislik açısından güvenli hem de mimari açıdan estetik bir sonuç elde edildi.

Bahçe sınırlarında oluşturulan doğal taş duvarlar ise araziye şık bir çerçeve kazandırdı. İstinat duvarları ile bahçe duvarlarının aynı taş kullanılarak yapılması sayesinde proje genelinde bütünlük sağlandı.

Hikmet Usta'nın Tecrübesi Projeye Değer Kattı​

Doğal taş uygulamalarında kullanılan malzeme kadar ustalık da son derece önemlidir. Bu projede uygulamanın tüm aşamaları Hikmet Usta'nın uzun yıllara dayanan tecrübesiyle gerçekleştirildi.

Taşların seçimi, kesimi, yerleştirilmesi ve duvar örgüsünün oluşturulması sırasında gösterilen özen sayesinde hem sağlam hem de estetik açıdan başarılı bir sonuç ortaya çıktı. Özellikle doğal taş duvar uygulamalarında her taşın tek tek değerlendirilmesi gerektiğinden deneyimli ustalık projenin kalitesini doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri oldu.

9 Dönümlük Araziye Doğal Bir Kimlik Kazandırıldı​

Geniş arazilerde yapılan taş duvar uygulamaları yalnızca sınır belirlemek amacıyla yapılmaz. Aynı zamanda peyzaj düzenlemesinin temel unsurlarından biridir.

Bu projede istinat duvarları sayesinde farklı kotlar güvenli hale getirilirken, bahçe duvarları da araziye düzenli ve prestijli bir görünüm kazandırdı. Doğal taşın yeşil alanlarla oluşturduğu uyum, özellikle kırsal yaşamın tercih edildiği Beykoz İshaklı Köyü gibi bölgelerde oldukça etkileyici bir atmosfer oluşturmaktadır.

Doğal Taşın Sağladığı Avantajlar​

Doğal taş istinat duvarları uzun ömürlü olmalarıyla öne çıkar. Doğru temel ve doğru işçilikle uygulandığında onlarca yıl bakım gerektirmeden kullanılabilir.

Bunun yanında doğal taş;
  • Yüksek taşıma dayanımına sahiptir.
  • Don ve yağıştan minimum düzeyde etkilenir.
  • Güneş ışığında renk kaybı oluşturmaz.
  • Doğal görünümünü yıllarca korur.
  • Araziye estetik değer kazandırır.
  • Gayrimenkulün değerini artıran önemli mimari unsurlardan biridir.
Bu özellikler sayesinde doğal taş, özellikle villa ve geniş bahçe projelerinde en çok tercih edilen yapı malzemeleri arasında yer almaktadır.

Beykoz İshaklı Köyü'nde Taş Duvar Uygulamalarına İlgi Artıyor​

Beykoz'un doğal yapısını koruyan bölgelerinde son yıllarda doğal taş istinat duvarı ve bahçe duvarı uygulamalarına olan ilgi giderek artmaktadır. Ahşap ve doğal peyzajla uyum sağlayan taş duvarlar, bölgenin kırsal mimarisini destekleyen önemli yapı elemanlarından biri haline gelmiştir. İshaklı Köyü gibi geniş parsellerin bulunduğu alanlarda hem güvenlik hem de arazi düzenlemesi açısından doğal taş uygulamaları uzun vadede ekonomik ve estetik bir çözüm sunmaktadır.

Ekli dosyalar

• taş istinat duvarı 2.webp
    taş istinat duvarı 2.webp
    94,6 KB · Görüntüleme: 0
  • taş istinat duvarı 3.webp
    taş istinat duvarı 3.webp
    88,8 KB · Görüntüleme: 0
  • taş istinat duvarı 4.webp
    taş istinat duvarı 4.webp
    114,4 KB · Görüntüleme: 0
Bence taş istinat duvarı uygulaması bölgedeki doğru drenajı sağlamada çok etkili olabilir. Özellikle yağışlı havalarda bu tür yapılar, toprak kaymalarını önlemek açısından önemli bir rol oynar. Yapım süreciyle ilgili daha fazla detaya sahip olan var mı?

Taş istinat duvarı uygulamaları bölge açısından gerçekten çok önemli. Uzun vadede hem toprak koruma hem de estetik katkı sağlıyor. Uygulamanın süreciyle ilgili gelişmeleri merakla bekliyorum.

İstinat duvarı uygulamasının yapılacağı alanın zemin yapısının iyi değerlendirilmesi önemli. Yer altı su seviyesinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini düşünüyorum, çünkü bu tür yapılar su baskınlarına karşı hassas olabilir. Başka dikkat edilmesi gereken unsurlar var mı?

Taş istinat duvarlarının sağlamlığı gerçekten önemli, özellikle de bölgedeki iklim koşulları göz önüne alındığında. Uygulama sürecinin nasıl ilerlediğini merak ediyorum, ilginç sonuçlar çıkabilir!

Bu proje hakkında daha fazla bilgi edinmek gerçekten ilginç! Taş istinat duvarlarının sadece faydaları değil, aynı zamanda nasıl inşa edildikleri ve hangi malzemelerin kullanıldığı gibi detaylar da merak uyandırıyor. Başka kimler bu konuda deneyim paylaşabilir?

Taş istinat duvarı yapımında malzeme seçimi bence çok kritik. Doğru malzeme, duvarın dayanıklılığını artırır ve uzun ömürlü olmasını sağlar. İlerleyen süreçte uygulamanın nasıl gittiğini merak ediyorum.

Taş istinat duvarlarının yerel iklim koşullarına göre tasarlanması önemli. Ayrıca, yapının çevresini güvence altına almak için duvarın yanlarına iyi bir bitki örtüsü eklemek de faydalı olabilir. Uygulama süreci boyunca bu tür detaylar dikkat çekici olabilir.

Taş istinat duvarlarının görsel açıdan da harika sonuçlar verdiğini düşünüyorum. Eğer çevresindeki bitki örtüsüyle uyumlu bir tasarım yapılırsa, hem işlevsel hem de estetik açıdan güzel bir sonuç elde edilmesi mümkün. Uygulamanın sürecinde bu detaya dikkat edilirse harika bir alan oluşabilir.

Uygulamanın nasıl ilerlediğini görmek için sabırsızlanıyorum. Ayrıca, taşların doğal yollarla bir araya getirilmesi, hem sağlamlık hem de estetik açıdan hoş bir görüntü sağlayabilir. Bu konuda daha fazla bilgi paylaşıldıkça, süreç daha da ilgi çekici hale gelecek gibi duruyor.

Taş istinat duvarlarının inşasında hangi tür taşların en iyi sonuçları verdiğini merak ediyorum. Doğru taş seçimi, hem dayanıklılık hem de estetik açısından önemli bir etken olabilir. Bu konuda deneyimi olan var mı?

Taş istinat duvarı uygulamasının bölgeye büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu tür projelerin ilerleyişini görmek heyecan verici olacak!

Bence taş istinat duvarları, sadece dayanıklılık sağlamıyor, aynı zamanda çevreyle olan uyumları da çok güzel görsel sonuçlar oluşturabiliyor. Uygulama sürecinde malzeme ve tasarım detaylarına dikkat edilirse, gerçekten etkileyici yapılar ortaya çıkabilir.

Bölgedeki taş istinat duvarı uygulamasının gerçekten önemini düşünüyorum. Gelişmeleri izlemek ve hangi yöntemlerin tercih edildiğini görmek ilginç olacak. Başka kimler bu konuda tecrübe paylaşır merak ediyorum.

Taş istinat duvarlarının hem işlevselliği hem de estetik açıdan sağladığı faydalara dikkat çekmek önemli. Yerel malzemelerin doğru şekilde kullanılması, hem dayanıklılığı artırır hem de çevreyle uyum içinde güzel bir görünüm oluşturabilir. Uygulamanın ilerleyişini heyecanla bekliyorum!

Uygulamanın ilerlediğini görmek güzel. Taş istinat duvarıyla ilgili ortaya çıkacak sonuçları heyecanla bekliyorum, bu tür yapılar gerçekten uzun ömürlü ve sağlam görünüyor. Kim bilir, belki gelecekte benzer projelerde yer alabilirim!

Geri