Bodrum Türkbükü Gabion Duvar Uygulamamız

Gabion duvarlar bence hem görüntü hem de kullanım açısından oldukça başarılı bir çözüm. Özellikle tamburlu taş kullanıldığında ortaya çok sıcak ve doğal bir görünüm çıkıyor. Betonarme duvarlara göre daha estetik durduğu kesin. Son dönemde birçok projede karşıma çıkmaya başladı ve neden bu kadar tercih edildiğini görmek zor değil. Doğru taş seçimiyle yapıldığında bulunduğu ortama gerçekten değer katıyor.

Bu tarz uygulamaları gördükçe gabion duvarlara olan ilgim artıyor. Doğal taşın görünümü zaten başlı başına güzel, tel kafes sistemle birleşince ortaya oldukça farklı ve modern bir sonuç çıkıyor. Özellikle bahçe ve peyzaj çalışmalarında çok şık duruyor. Emeği geçenlerin eline sağlık, ortaya güzel bir iş çıkmış.

Gabion duvar uygulamalarını ben de oldukça başarılı buluyorum. Hem doğal bir görünüm sunuyor hem de yapay durmuyor. Özellikle doğal taşların renkleri ve dokusu güzel seçildiğinde ortaya gerçekten göze hoş gelen bir sonuç çıkıyor. Son yıllarda bu kadar yaygınlaşmasının sebebi de bence bu; hem sağlam hem de estetik bir çözüm olması. Güzel bir çalışma olmuş, elinize sağlık.

Açıkçası gabion duvarlar bana her zaman klasik bahçe duvarlarından daha hoş gelmiştir. İçerisindeki doğal taşlar sayesinde bulunduğu ortama çok daha doğal bir hava katıyor. Özellikle peyzaj çalışmalarında hem dekoratif hem de işlevsel olması büyük avantaj. Taşların uyumu ve genel görünüm oldukça başarılı olmuş. Ortaya temiz ve göze hitap eden bir çalışma çıkmış, emeği geçenlerin eline sağlık.

Gerçekten oldukça hoş görünüyor. Gabion duvarların en sevdiğim yanı, zaman geçtikçe doğayla daha da bütünleşmesi. Özellikle bazalt taş kullanıldığında hem sağlam bir yapı ortaya çıkmış hem de çevre düzenlemesine güzel bir katkı sağlamış. Gösterişten uzak ama dikkat çeken bir uygulama olmuş. Böyle çalışmalar doğal taşın ne kadar farklı alanlarda kullanılabileceğini de güzel şekilde gösteriyor.

Mimari açıdan bakınca gabion duvarların mekâna kattığı doku gerçekten çok değerli. Doğal taşın sert karakteri ile tel kafes sistemin modern çizgisi güzel bir denge oluşturuyor. Özellikle peyzajla birlikte düşünüldüğünde yapay bir görüntü oluşturmadan araziye oturan çözümler ortaya çıkıyor. Bu uygulamada da taş seçimi ve genel kompozisyon oldukça uyumlu görünüyor. Sade ama güçlü bir etki bırakmış, bence oldukça başarılı bir çalışma olmuş.

Bu uygulamada en çok hoşuma giden şey, duvarın çevreyle kurduğu ilişki oldu. Gabion duvarlar doğru taşla yapıldığında sadece bir istinat elemanı olmaktan çıkıp peyzajın bir parçası haline geliyor. Özellikle doğal taşın renk ve doku çeşitliliği yapıya ciddi bir karakter kazandırıyor. Fazla gösterişli olmadan dikkat çekebilen, sade ama etkili bir tasarım anlayışı var. Bu nedenle hem mimari hem de peyzaj açısından oldukça başarılı buldum.

Gabion duvarların en güzel tarafı bence mühendislik ile doğal görünümü bir araya getirebilmesi. Bir yandan araziyi tutan güçlü bir yapı oluştururken diğer yandan sert ve soğuk bir duvar etkisi yaratmıyor. Doğal taşın dokusu sayesinde bulunduğu ortama daha sıcak ve samimi bir hava katıyor. Bu uygulamada da taş seçimi ve genel oranlar oldukça dengeli görünüyor. Peyzajın içinde kendini zorla göstermeyen, bulunduğu yere aitmiş gibi duran başarılı bir çalışma olmuş.

Geçen yıl İzmir Urla daki bahçemde kot farkını çözmek için gabion duvar yaptırdım. Başta sadece istinat amaçlı düşünüyordum ama uygulama bittikten sonra görüntüsü beni gerçekten şaşırttı. Doğal taş kullanıldığı için bahçede sonradan yapılmış gibi durmuyor, sanki yıllardır oradaymış hissi veriyor. Özellikle bitkiler büyümeye başlayınca çok daha güzel bir görünüm oluştu. Hem işlevini yerine getiriyor hem de bahçeye ayrı bir karakter katıyor. Yaptırdığıma kesinlikle memnunum.

Gabion duvarlar gerçekten son yıllarda gördüğüm en başarılı peyzaj uygulamalarından biri. Hem sağlam hem de çok şık duruyorlar. Özellikle doğal taşlarla doldurulduğunda ortaya çıkan görüntü beton duvarlarla kıyaslanamayacak kadar güzel oluyor. Bahçeye veya araziye doğal bir karakter katıyor. Birçok uygulamaya baktım, şimdiye kadar gözüme kötü görünen bir gabion duvar denk gelmedi. Doğru taş seçildiğinde bulunduğu ortama ciddi anlamda değer kattığını düşünüyorum. Emeği geçenlerin eline sağlık, oldukça başarılı bir iş olmuş.

Gabion duvarları ilk gördüğümde bu kadar güzel duracağını açıkçası düşünmemiştim. Fotoğraflarda bile oldukça etkileyici görünüyor. Özellikle doğal taşın dokusu ve renkleri işin içine girince ortaya hem modern hem de doğal bir görüntü çıkıyor. Bana göre en güzel tarafı, zaman geçtikçe çevreye daha da uyum sağlaması. Klasik beton duvarlara göre çok daha karakterli ve estetik bir çözüm. Böyle uygulamalar gördükçe neden bu kadar popüler hale geldiğini daha iyi anlıyorum.

Geçen yıl Bursa Karacabey’de bulunan bir at çiftliğinde gabion duvar uygulaması yapmıştık. Tel sepetlerin içini doldurmak için beyaz tamburlu taşlar tercih etmiştik. Açıkçası ortaya çıkan görüntü beklentimizin de üzerinde oldu. Beyaz taşların doğal dokusu, gabion kafeslerin modern görünümüyle çok güzel bir uyum sağladı. Özellikle yeşil alanlar ve ahşap çitlerle birlikte oldukça estetik bir görüntü oluştu. Hem dekoratif hem de dayanıklı bir çözüm arayanlar için beyaz tamburlu taşlarla yapılan gabion duvar uygulamalarını gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. At çiftliği gibi doğal ortamlarla da son derece uyumlu duruyor.

Ben internette bir gabion duvar çiçeklik gördüm. Onu yaptıracağım. Çok beğendim ben onu. Sizinle fotoğrafını paylaşmak istedim. İyi forumlar arkadaşlar.
Beyaz Gabion Duvar.webp

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gabion duvarlarda kullanılan tellerin zamanla herhangi bir bakım ihtiyacı oluyor mu? Özellikle yıllar geçtikçe tel birleşim noktalarında açılma, deformasyon ya da paslanma gibi problemler yaşanabiliyor mu merak ediyorum. Bu uygulamayı ilk kez görüyorum ve açıkçası oldukça etkileyici buldum. Hem doğal hem de modern bir görünümü var. Fotoğraflardan bile çok şık duruyor. Keşke yakından inceleme fırsatım olsa; detaylarıyla görmek gerçekten ilginç olurdu.

Gabion duvar fiyatları nasıl fiyatlandırılıyor? Mesela yükseklik önemli mi ya da duvarın kalınlığı? Bizim yerimiz Mersin de buraya uygulama yapıyor musunuz? Benim de ilgimi çekti doğrusu. Bu teller kesin paslanmıyor inşallah.

Bu duvarlar için kullanılabilecek taş çeşitlerini nereden bulabilirim. Ben ne siyah istiyorum ne de beyaz. Masif renkler hoşuma gidiyor benim. Bir de bu duvarların içine cam taşlar ve led aydınlatma koyanlar var internette gördüğüm kadarıyla. O şekil uygulama kime yaptırabilirim bana yardımcı olur musunuz.

Geri